Bachelor diploma halen

Door het behalen van een Bachelor diploma secundair onderwijs kan je via deze weg werken als islamleerkracht. Je schrijft je in, in een lerarenopleiding op een hogeschool. Erasmushogeschool (Brussel) en Groep T (Leuven) en Thomas More (Mechelen) bieden onderwijsvakken waaronder Islam. Naast het vak Islam moet je ook een tweede keuzevak nemen zoals Geschiedenis, Aardrijkskunde, Biologie, Frans, en andere vakken die zij aanbieden.De opleiding waarvoor je je inschrijft duurt 3 jaar.

 

Het volledige traject heeft 180 studiepunten nodig om dit te kunnen behalen. Dat betekent dat je in elke jaar 60 studiepunten moet halen.

Als je bijvoorbeeld in je eerste jaar 45 studiepunten haalt , dan kan je je vakken meenemen naar het volgend jaar maar dan doe je er meer dan 3 jaar over. Dus het is belangrijk, als je van plan bent om je opleiding in drie jaar te vervolledigen, dat je in het eerste, tweede en derde jaar volledig slaagt.

Door vakken mee te nemen naar een volgend jaar kan je opleiding heel wat langer duren. Soms wel tot 5 jaar.

Motivatie en inspanningen moeten zeker aanwezig zijn, indien je je traject probleemloos wilt afronden.

Binnen de lerarenopleiding moet je een curriculum volgen.

 

Een curriculum is een programma die je volgt waarin alle vakken beschreven worden. Daarin staat beschreven voor welke vakken je bent ingeschreven gedurende het jaar. Indien om redenen niet voor alle vakken wilt inschrijven, kan je (in overleg met de trajectbegeleider) een aangepast traject aanvragen en kan je bijvoorbeeld je jaar starten met 30 studiepunten ipv. 60 studiepunten (volledig jaar).

Tijdens de opleiding krijg naast je keuze vakken Islam en bijvoorbeeld Aardrijkskunde , andere vakken zoals psycho-pedagogische vaardigheden, didactiek, stages ,etc..

Elke hogeschool heeft zijn eigen unieke curriculum. Dus het kan zijn dat er een bepaald vak in Erasmus wordt gegeven en niet in Groep T en omgekeerd. Ook kan het zijn dat de vakken hetzelfde zijn maar een andere benaming hebben.

Na het behalen van je Bachelor diploma wordt je uitgenodigd door de Moslim Executieve.

Dit is in een notendop uitgelegd hoe je een islamleerkracht kan worden via een hogeschool (naar keuze)

NIEUW: Sinds kort kan je ook een leraren opleiding volgen voor islamitische godsdienst aan de hogeschool Thomas More te Mechelen.

Klik op de link voor een flyer omtrent de lerarenopleiding (vak islam):

http://www.thomasmore.be/sites/www.thomasmore.be/files/attachments/het_vak_islam_in_de_lerarenopleiding_flyer.pdf

Voor meer info, raadpleeg de onderstaande websites

http://www.groept.be/www/leraar/studieaanbod/leraar_secundair_onderwij/onderwijsvakken/islam/

http://www.erasmushogeschool.be/opleidingen/bachelors/secundair-onderwijs

http://www.thomasmore.be/opleidingen

©2018 by Islamleerkracht.be