bekwaamheidsattest behalen

Je kan een bekwaamheidsattest behalen aan een CVO Lethas instituut in Brussel. Via deze weg kan je ook voor de klas staan en islam onderwijzen. Als je de opleiding voltijds wilt volgen, kan je dit in 2 jaar afwerken, maar je kan dit ook verspreiden over een aantal jaren.  De keuze ligt aan jouw. Je kan de lessen zowel in de dag of in de avond volgen.

De opleiding bestaat uit modules. Elke module duurt één semester en geeft aanzet tot een attest of een deelcertificaat. Er zijn tien modules die je moet behalen. Iedere module bevat zowel een gedeelte theorie als een gedeelte praktijk. Tijdens de opleiding leer je je theorie in zekere zin, koppelen aan de praktijk. Een deel van de praktijk verwerf je tijdens lessen, wat opleidingspraktijk genoemd wordt en een ander deel op stageplaatsen.

Je hebt een optie om de praktijk te verdelen over verscheidene modules. Op die manier wordt de combinatie met een gezin, job of andere activiteit haalbaar.

De opleiding bestaat uit 60 studiepunten. Deze wordt verdeeld in twee. De helft voor theorie (30) en de andere helft voor praktijk (30). Vergeet niet dat je ook studielast hebt. Dat zijn uren die moet besteden aan het maken van opdrachten, stagen, etc…

Om één studiepunt te vervolledigen moet je +- 25 uren uitvoeren. Dit kan bestaan uit lessen, opdrachten, studie en evaluatie. Dit is handig om te weten als je bijvoorbeeld al werkt en minder studie last wilt. Op die manier maak je een inschatting voor hoeveel modules je je wilt inschrijven per semester. De module “Didactische competentie Stage” bevat enkel praktijk.

Dag of avondonderwijs

Indien je je dag volledig kan vrijmaken, dan kan je de opleiding sneller afronden. Op die manier verkort je de opleiding en volg je drie semesters in plaats van vier. Deze lessen kan je volgen in de voormiddag. Indien je taalondersteuning op maat wenst, kan dit gevolgd worden door de lerarenopleiding.

Je kan ook les volgen in de avond. Dit is verdeeld in twee semesters en een aantal modules worden gegeven onder de vorm van gecombineerd onderwijs. Er zijn minder lessen georganiseerd en voor een gedeelte vervangen door taken, testen, zelfstudie die je thuis, maar onder begeleiding uitvoert. Hier kan je je inschrijven voor losse modules.

 

Bekwaamheidsattest gehaald?

Indien je het bekwaamheidsattest behaald hebt , kan je de Moslim Executieve contacteren.

Zij nodigen jou uit om een examen af te leggen. Het examen bestaat uit twee luiken, schriftelijk en mondeling.

– Het schriftelijk examen bestaat uit een combinatie van open vragen, keuze vragen, gesloten. (opmerking: dit kan steeds afwijken)

– Het mondeling examen bestaat uit Koranrecitatie. Men dient de laatste gedeelte van de Koran te kennen. (Surah Ad-Doha – An-Nas)

Indien je geslaagd bent voor beiden examens, kan de Moslim Executieve jou een job aanbieden in shaa Allah

Voor meer info raadpleeg de onderstaande websites:

http://www.lethas.be/slo/

http://www.embnet.be/

©2018 by Islamleerkracht.be